Belangrijke mensen rennen belangrijke etappes

afbeelding van Arjen

De Batavierenrace begon vrijdagavond met een bord pasta om alle lopers nog wat extra kracht te geven. De nachtploeg vertrok vervolgens naar Nijmegen om de race te beginnen. Ik had het geluk om gewoon te kunnen slapen en niet eens in een rijdend busje… Toen ik fris en uitgeslapen wakker werd, hihi sorry lopers  van de nachtploeg(: ontplofte mijn mobiel van alle nachtelijke appjes. De lopers waren als een speer gegaan! Ze hadden zich de benen uit het lijf gerend en los van een kapotte tandem leek alles soepel verlopen te zijn. Goed gedaan nachtploeg! Terwijl de ochtendploeg en de middag ploeg gestaag verder op weg waren naar de finish, begon ik steeds zenuwachtiger te worden. Ik was gevraagd om de laatste vrouwen etappe te lopen. Deze uitdaging ging ik graag aan maar ik vond het wel behoorlijk spannend!

Toen ik om vijf uur mijn startnummer op kon halen gierde de adrenaline dan ook door mijn lichaam! Samen met Ewout, die de laatste mannen etappe liep en daarmee de race mocht voltooien, telde ik de minuten tot de start af. De sfeer op de grote markt (we liepen van de grote markt naar de campus) zat er goed in; overal was muziek, het plein stond vol met studenten en de zon liet zich van haar beste kant zien! Verder liepen er (letterlijk) wat vreemde vogels rond, studenten die denk ik hoopten om vliegend de finish over te gaan, door zich als vogel te verkleden…

Ik was blij toen ik eindelijk van start mocht gaan, nu hoefde ik alleen nog maar te rennen! Aan het begin was het wat dringen door de kleine straatjes van het centrum van Enschede, maar eenmaal op weg liep het heerlijk. De route was erg mooi, ik heb leuke nieuwe weggetjes in Enschede leren kennen! Op de campus aangekomen, stonden er overal groepen studenten langs de kant te juichen. Dat gaf me wat extra energie voor het laatste stukje! Het oorverdovende lawaai rondom de finish gaf me zelfs nog moed voor een eindsprint en toen werd ik warm en feestelijk onthaald door mijn lieve NSE genoten! Wat fijn zo’n warm onthaal! Als eerstejaars student in Enschede voelt het erg fijn om lid te zijn van NSE en hier een warm plekje te hebben, dat werd nu nog even extra bevestigd! Sowieso ben ik erg blij dat ik als zoekend lid, sinds 9 mei nu ook officieel lid kan zijn! Nog meer redenen voor een feestje bij deze Batavieren race! Toen we ook Ewout, die ontzettend snel de finish over gestormd kwam, feestelijk onthaald hadden, was de tocht van Nijmegen naar Enschede volbracht!

Tijd voor een BBQ! De BBQ was heel gezellig met veel Navigators uit heel het land! Wie nog energie had kon feesten tot diep in de nacht en anders wachtte er een fijn bed om na te genieten van een mooie ervaring! Ik kijk terug op een hele mooie eerste Batavierenrace met NSE!

Mila

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
do 28 mrt Paasactie
Maak het goede nieuws bekend!
di 2 apr Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Cursus over de basis van het geloof
vr 5 apr Het Weekend
Genderneutrale gezelligheid
di 9 apr Tref
Ontmoeting, eten, verdieping en borrel. Open voor gasten!

Sponsors