Huize Moustache

Logo Huize Moustache

Het lieflijke huis te Perikweg 29 in Enschede bestaat al enige tijd, maar sinds maart 2014 is het pas echt van betekenis geworden met de welbekende naam Huize Moustache. Van buiten is het een heel gewoon rijtjeshuis, maar eenmaal binnen valt men van de ene verbazing in de andere; van verstopte ruimtes achter deurtjes, luikjes en trapjes tot gracieuze aankledingen die niets anders doen vermoeden dan dat het huis aan drie dames ten deel valt. U begrijpt het al, in deze woning is oog voor detail zeer belangrijk, iets waar vrouwen in het algemeen regelmatig als vaardigheid over beschikken. Aangezien het gehalte mannen in deze High Tech stad nogal hoog ligt, willen wij graag laten zien dat wij, als Huize Moustache, zeker kunnen bijdragen aan de Human Touch van onze mooie vereniging.
 

In Huize Moustache wonen 3 prachtige vrouwen: Geanne Woertink, Hanne van de Glind en Ilse Waanders. Wij willen graag een stukje vrouwelijkheid binnen de vereniging laten zien, ook juist door ons huis. Daar is namelijk waar we knusheid, liefde en gezelligheid extra mee kunnen geven.Wij genieten er ook van om ons in te kunnen zetten voor NSE en haar leden, om een plek te zijn waar mensen altijd welkom zijn; bovendien is dat een van de dingen waarvoor we onze talenten hebben gekregen en waarmee we God mogen dienen.

 

De prachtige moustaches die je overal door het hele huis, in ieder hoekje en kastje, kunt vinden hebben we te danken aan de mooie decoraties van de leukste oud huisgenoten: Laura Korpeshoek, Edine Spoelman, Henrike Vonk en niet te vergeten Titia van Dam.

 

In de afgelopen eeuwen is de snor altijd een statussymbool geweest. Hoe voller de snor, hoe hoger je rang was. Als er een baard of zelfs volle baard bij mocht, verkeerde je in een bijzonder rijke positie. Als studenten kunnen we dat natuurlijk niet zeggen, maar de volle snor draagt wel degelijk onze waarde uit.

Verder heeft ons logo sierlijke vormen, wat weer verwijst naar onze vrouwelijkheid. Wij hebben namelijk gekozen voor de fietsstuursnor. De fietsstuursnor was erg populair in de 19e eeuw, vooral onder bewoners van  het Wilde Westen, zoals Wyatt Earp. Natuurlijk heb je wel wat flair nodig om deze opvallende snor te dragen. De naam fietsstuursnor dankt deze snor omdat hij lijkt op een fietsstuur met stijlvol naar boven staande handgrepen. Deze snor is de tegenhanger van de Chinese snor of de Fu Manchu snor, die afhangende uiteinden heeft.

Wil de fietsstuursnor bij je passen, moet je een vierkant, cowboy-achtig gezicht hebben. De snor staat prima bij een pijp! Nog een cowboyhoed en een paar cowboylaarzen erbij en het plaatje is compleet. We zouden de mannen van NSE dan ook graag uitdagen dit uiterlijke vertoon eens te proberen!
 

Natuurlijk bent u altijd welkom voor een knus avondje of gewoon een kopje thee met chocola. Voelt u zich vooral thuis!
 

Met kriebelige snoet,

Bewoonsters der Huize Moustache

      

 

© 2018 alle rechten voorbehouden
vr 16 nov Dies: Pokeravond
Als afsluiting van de Dies samen pokeren!
za 17 nov Ministrycursus
Ministrycursus
di 20 nov Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
wo 21 nov Danslessen
Met de voetjes van de vloer
di 27 nov Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
Shoutbox

Sponsors