Commissies

Commissiepagina

Wat leuk dat je op deze pagina kijkt! Op deze pagina zal ik, de intern, kort uitleggen wat commissies zijn en welke commissies wij allemaal hebben binnen onze vereniging. Een commissie zorgt ervoor dat de activiteiten die wij organiseren goed verlopen en dat alle zaken die hiervoor geregeld moeten worden ook daadwerkelijk geregeld worden. Dit doen ze zodat het bestuur niet alles zelf hoeft te doen.
Een commissie is niet alleen leuk om te doen maar je leert hier ook een heleboel van. Zo leer je nieuwe mensen kennen binnen de vereniging, leer je communiceren of verbeter jij je organisatie skills. Er zijn nog veel meer dingen die je van een commissie kan leren en het is een echte aanrader om naast je academische vaardigheden ook deze vaardigheden te leren.
Binnen NSE hebben wij een heleboel commissies die je kunt doen, zo hebben wij voor ieder lid wel iets wat hij/zij leuk vindt om te doen. Hieronder staan de commissies die NSE draaiende houden:

Internet Commissie ▾

De internetcie zorgt dat de site er mooi en netjes uitziet zodat iedereen de informatie kan vinden die hij/zij wilt.

Beheer Commissie ▾

De BeheerCie is verantwoordelijk voor een groot deel van de trefavond. Zo zijn wij verantwoordelijk voor de betaling voor het eten en zijn wij verantwoordelijk voor de borrel. Dit doen wij in samenwerking met de baronnen, maar de Beheercie is verantwoordelijk .De beheerCie is een vaste commissie, dit betekent dat het niet elk jaar opnieuw gevuld wordt. Qua tijd is het niet erg belastend. Wij hebben 1x per 3 trefavonden dienst en zijn dan van 17:30 tot het einde aanwezig. Qua vergaderingen doen we dit 1x per kwartiel dus dat is ook niet heel veel.

Baronnen ▾

Het is een grote eer om baron te zijn. Je bent vanaf dat moment namelijk verantwoordelijk voor het schenken van het drinken bij tref. Dit is een erg verantwoordelijke taak en bij verantwoordelijke taken zijn certificaten nodig dus je moet hiervoor ook het IVA (instructie verantwoord alcoholschenken) certificaat halen. Indien je dit gehaald hebt mag je achter de bar staan. Achter de bar is het altijd gezellig en niemand zal je ooit de rug toe keren. Bij een vroege dienst ben je verantwoordelijk dat er gestreept wordt, geteld wordt, voor de inkopen en voor de koffie. Qua tijd is het niet erg belastend. 1x in de 3 trefs heb je dienst en je draait om de beurt een vroege shift (van 17:30 tot 22:00) of een late shift (van 22:00 tot het einde).

Sprekers Commissie ▾

De sprekersCie is de commissie die zich bezighoudt met het uitnodigen van sprekers voor de trefavonden. Ongeveer één keer in de zes weken is er een vergadering waarin er wordt gebrainstormd over mogelijke onderwerpen voor de trefavonden, en welke sprekers voor die onderwerpen gevraagd kunnen worden. De extern legt vervolgens het contact met de sprekers. Dit betekent dat je buiten de vergaderingen bijna geen tijd kwijt bent aan de sprekerscommissie. Dus als het je leuk lijkt om na te denken over de inhoudelijke invulling van een trefavond, en op deze manier bij te dragen aan het geestelijke onderwijs binnen de vereniging, dan is deze commissie zeker het overwegen waard!

Techniek Commissie ▾

Wij, leden van de GeluidstechniCie, staan u graag ter dienst met het verstaanbaar maken en opnemen van alle sprekers en het tot het mede mogelijk maken van de aanbiddingen tijdens tref.
De meeste geluidstechnici beginnen voorafgaand aan een trefavond tussen 16:00 en 16:30 en zijn ergens tussen 22:30 en 23:00 klaar. Over het algemeen is een technicus één in de vier trefavonden aan de beurt

BeamerCie ▾

Als lid van de Beamer-commissie zorg jij ervoor dat de toffe worship-nummers die we eens in de twee weken op Tref zingen geprojecteerd worden op het scherm waardoor iedereen lekker mee kan doen. Het kost je niet veel tijd. Vaak ben je even een half uurtje in de week voor jouw beamer-shift bezig om de presentatie in elkaar te zetten en daarnaast zal je dus eens in de 4 à 5 trefavonden (afhankelijk van het aantal leden in de BeamCie) een Beam shift draaien. Niet veel werk dus maar zeker niet als aandeel van de Trefavond te onderschatten!

Ministry ▾

Als je bij de ministry zit organiseer je in principe geen activiteiten. Bij de ministry zitten betekent voornamelijk voor mensen gaan bidden samen met een partner van het andere geslacht. Dit gebeurt op trefavonden en bij weekenden als je daar voor gevraagd wordt. Om lid te worden van het ministry team moet je wel een ministrycursus gedaan hebben (een bestuur kan ervoor kiezen om zo'n cursus te geven, of je volgt hem bij focus, je kerk, New Wine etc). Er zijn namelijk wel wat richtlijnen die goed zijn om te weten als je voor anderen bid.

Kas Commissie ▾

De KasCo controleert de penningmeester/juf van NSE. We worden hiervoor aangesteld door de algemene vergadering(AV). Vier tot zes keer per jaar komen we een lange avond samen met de penningmeester om de boekhouding van NSE en van de BeheerCie gestructureerd te checken. Hoe netter de penningmeester werkt, hoe sneller de controle. Daar buiten kost het eigenlijk geen tijd. Verder ondersteunen we de penningmeester wanneer mogelijk vanuit onze gezamenlijke kennis. Op de AV geven we een korte presentatie of de boekhouding klopt, zodat de AV zich alleen hoeft af te vragen of geld goed besteed is. Secuur werken, boekhoudkennis en positieve feedback geven kan je in deze 'commissie' toepassen of (verder) leren.

Staf Commissie ▾

De StafCie ondersteunt NSV bij het vinden van staf, zorgen voor voldoende fondsen voor staf, ondersteunen van staf en aannemen van staf. De focus hangt natuurlijk af van het wel of niet hebben van een staflid. Na ongeveer 10 jaar zoeken en/of hebben van een staflid zijn er weinig open/actieve taken. We besteden per jaar ongeveer 2 vergaderingen en een presentatie op tref aan deze commissie. Een tip voor een potentieel staflid, gebed en giften zijn natuurlijk altijd welkom.

Mentoraat ▾

Het mentoraat bestaat uit twee mentormakelaars. Een mentormakelaar voor de mannen en een voor de vrouwen. Mentormakelaars proberen mensen te motiveren om een mentorrelatie of triade te beginnen en helpen personen om iemand te vinden die een mentor kan en wil zijn. Promotie van mentoraat is ook een belangrijk onderdeel van de commissie. De tijd die een mentormakelaar hieraan besteed is zeer variabel, omdat de vraag naar mentoren of triades ook variabel is. Gemiddeld spreken de mentormakelaars een keer in de maand af om te bespreken hoe het gaat.

Acquisitie ▾

De acquisitie is de commissie die zich bezig houdt met het vergaren van inkomsten voor de vereniging, anders dan die uit de contributie van leden. Op dit moment bestaat dit uit slechts één activiteit, namelijk het organiseren en co�rdineren van de wijnactie vanuit NSV, die meestal ergens rond de maanden november en december plaatsvindt. Mede daarom is de acquisitie in haar huidige vorm een kleine commissie, bestaande uit de penningmeester en één of twee andere leden, die alleen rond de wijnactie om de week bij elkaar komt. Rond die periode vraagt de commissie wel veel aandacht, in het promoten van de activiteit, het controleren van bestellingen en uiteindelijk het bezorgen van de wijn.

Kleding Commissie ▾

De KledingCie bedenkt door het jaar heen artikelen van NSE kleding, ontwerpt ze en regelt alles rond de bestellingen daarvan. Als lid van de KledingCie ontwerp je opdrukken, brainstorm je over wat leden leuk vinden om te hebben, en regel je de praktische zaken zoals het vinden van een goede drukker en goede kledingstukken. Hoeveel tijd je eraan kwijt bent varieert, maar per kwartiel is dat ongeveer 2 vergaderingen en 2 à 3 uur aan actiepuntjes. Dit kan je echter compleet aanpassen aan hoe ambitieus je bent met de commissie.

Band/ABL ▾

Bij NSE hebben we 2 bandjes. Deze bestaan uit zangers en muzikanten (met name pianisten, drummers, gitaristen, bassisten, maar andere instrumenten kunnen er in overleg natuurlijk ook bij!).
Je bent als band verantwoordelijk voor de aanbidding op tref, het is vooral belangrijk dat je bij deze aanbidding op God bent gericht. Elke band heeft een aanbiddingsleider (ABL), deze zoekt zorgvuldig nummers uit, o.a. kijkend naar het thema van die avond.
Als band speel je één keer in de twee trefavonden op tref. Dit is ongeveer één keer in de vier weken. Je speelt vaak met elkaar 6 of 7 liederen, een paar voor en een paar na de spreker van die avond. Het is gebruikelijk dat je voor de trefavond dat je moet spelen, één keer met elkaar een avond gaat oefenen. De aanbiddingsleider van die band kiest de betreffende nummers uit die ongeveer een week ervoor worden gestuurd zodat je vast kunt oefenen. Aan dit oefenen ben je wel tijd kwijt, maar we hebben geen vergaderingen verder. Daarbij, muziek maken is leuk!

Kick-In Commissie ▾

Deze commissie organiseert de NSE activiteiten tijdens de kick-in.

Najaarsweekend Commissie ▾

Deze commissie organiseert het Najaarsweekend van NSE.

Vrouwenweekend Commissie ▾

Eén keer per jaar is er een speciaal weekend voor alle vrouwen van NSE: het vrouwenweekend. In dit weekend kunnen de vrouwen elkaar beter leren kennen door samen weg te gaan, leuke en ontspannen dingen te doen en samen God te zoeken en te aanbidden.
Als vrouwenweekendcommissie zorg je ervoor dat dit weekend georganiseerd wordt en soepel verloopt. Je regelt sprekers, bedenkt en organiseert activiteiten en zorgt voor de promotie van het weekend binnen NSE. Tijdens het weekend ben je er natuurlijk bij. Je zorgt dan bijvoorbeeld voor de boodschappen of de uitleg van de activiteiten en je houdt in de gaten dat iedereen haar corvee uitvoert. Natuurlijk heb je zelf ook voldoende gelegenheid om van het weekend te genieten!
Deze commissie duurt ongeveer 1 à 2 maanden. In die tijd vergader je ongeveer 4 of 5 keer met de hele commissie. Thuis heb je daarnaast nog wat tijd nodig om bijvoorbeeld contact te leggen met een spreker of de locatie, een spel uit te werken of om een planning voor het weekend te maken.

Mannenweekend Commissie ▾

De MannenweekendCie organiseert, zoals de naam u waarschijnlijk doet vermoeden, het mannenweekend der NSE. Dit oer mannelijke weekend vindt zijn oorsprong anno domini 2018. Er was onder de mannen grote honger naar meer mannelijke uitdaging, wat resulteerde in een heus mannenweekend. Tijdens dit weekend kunnen alle mannen hun mannelijkheid tonen middels het eten van grote hoeveelheden vleesch. Naast het verzorgen van het lichamelijke voedsel wordt er ook van de commissie verwacht dat er geestelijk voedsel aanwezig zal zijn. In welke vorm het geestelijk voedsel verzorgd wordt volledig vrijgelaten aan de commissie. Daarnaast zal de commissie ook in de nodige activiteiten, al dan niet lichamelijk, moeten voorzien, welke wellicht in competitieve vorm gegeven kunnen worden. Mannen blijven immers mannen.
De organisatie van het weekend zal ongeveer vier vergaderingen van twee uur innemen. De eerste twee vergaderingen zult u voornamelijk aan het brainstormen zijn over het thema en de invulling. De andere twee vergaderingen zullen als doel hebben om de organisatie compleet te maken. Bijkomend is natuurlijk de tijd die u zult besteden aan het uitvoeren van de actiepunten. Na het weekend zult u als commissie nog één vergadering moeten houden voor de evaluatie. Deze vergadering zal ook ongeveer twee uur van uw tijd innemen. Gedurende het weekend bent u natuurlijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen, dit betekent ook dat u als eerste aanwezig dient te zijn en als laatste vertrekt.

Voorjaarsweekend Commissie ▾

Deze commissie organiseert het voorjaarsweekend

Dies Commissie ▾

Wie jarig is trakteert! Zo ook de Navigators Studentvereniging Enschede. De DiesCie heeft de eer en het genoegen de Dies Natalis te mogen organiseren namens de vereniging. Dit resulteer in een week bomvol activiteiten waarin de verjaring groots gevierd zal worden.
De organisatie van dit spektakel zal ongeveer twee vergaderingen van twee uur en twee vergaderingen van anderhalf uur kosten. Daarnaast zult u tijd moeten besteden aan de uitvoering van de actiepunten. De eerste twee vergaderingen zult u voornamelijk aan het brainstormen zijn over het thema en de invulling van de week. Tijdens de andere twee vergaderingen zult u voornamelijk bezig zijn met de afronding van de organisatie. Verder bent u natuurlijk verantwoordelijk tijdens al het spektakel wat de DiesCie aanbiedt, uw aanwezigheid wordt dan ook zeer op prijs gesteld. Daarnaast is het bovenal plezierig om uw georganiseerde werk te kunnen aanschouwen of te beleven. Wanneer in Enschede de rust is wedergekeerd na alle bombarie, dan dient u nog een evaluatievergadering te houden. Deze zal ongeveer anderhalf uur van uw tijd in beslag nemen.

Gala Commissie ▾

De GalaCie organiseert het jaarlijkse Gala van NSE. Meestal vindt dit plaats rond de Dies in november. Een gala bestaat uit een diner en daarna een mooi feest. Daarnaast kan je als commissie kiezen om danslessen, een galadatingsfeest, etiquetteavond, afterparty, etc. te organiseren. Voor al deze avonden moeten een aantal praktische dingen (locatie, muziek/DJ, boodschappen) geregeld worden. Hiervoor moet veel gemaild/gebeld worden met alle partijen. Je kunt ook creatief aan de slag met de invulling van de extra avonden, met de aankleding van de locatie, met het uitnodigen van de gasten, etc. Veel diverse dingen om te doen en/of leren dus! Naast de vergaderingen (1 per 1-3 weken, voor +- 4 maanden) en activiteiten zelf kost dit je gemiddeld nog 1-4 uur per week. Dit is erg afhankelijk van de taakverdeling en planning (de week voor het gala of andere activiteit is vaak iets drukker).

Student Alpha Commissie ▾

Deze commissie organiseert de Student Alpha cursus.

KerstOutreach ▾

De naam zegt het al: de KerstOutreach commissie organiseert de KerstOutreach. Deze activiteit is gericht om Christus bekend te maken en om er voor mensen te zijn. Hiervoor organiseert de KerstOutreach commissie een aantal activiteiten waarbij NSE'ers op verschillende manieren in contact kunnen komen met de mensen op straat. Voorbeelden van deze activiteiten zijn chocolademelk uitdelen of zingen in een kerstkoor. Naast de organisatie van deze activiteiten is de commissie ook verantwoordelijk voor de promotie en financi�n van de KerstOutreach. Voorafgaand aan de Outreach zijn er circa 6 vergaderingen nodig (waarvan ongeveer 4 vergaderingen in de middagpauze kunnen).

Gebedsweek Commissie ▾

Als GebedsWeekCie organiseer je alles rondom de jaarlijkse Gebedsweek. In deze week van 24/7 gebed kunnen ge�nteresseerden zich opgeven om een uur (of langer) in een afgesloten ruimte te bidden, bijbelstudies te doen of zich op een andere manier hun relatie met God te verdiepen.
Als je vroeg begint, is dit een relatief rustige commissie waar je maar weinig tijd aan kwijt bent. Buiten de vergaderingen om moet je nog marketing doen. Daarnaast ben je in de gebedsweek zelf wel wat meer tijd kwijt aan het regelen van praktische dingen, en eventueel met het opvullen van openstaande tijdsloten. Als commissie ben je verder verantwoordelijk voor de bijbelstudies.
De GebedsWeekCie is uitermate geschikt om als eerste commissie binnen NSE te doen, maar ook leuk als je al meer ervaring hebt!

Batavierenrace Commissie ▾

Onze commissie zorgt dat de deelname van NSE aan de Batavierenrace goed verloopt. Ook organiseren we na afloop van de Batavierenrace een barbecue voor andere NSV verenigingen die ook hebben meegelopen. De Batavierenrace is 's werelds grootste estafetteloop. De race bestaat uit 25 etappes met afstanden die vari�ren tussen de 3,6 en 10,5 kilometer. De taak van de commissie is om te zorgen dat al deze 25 etappes gelopen worden. Als commissielid ben je niet verplicht een etappe te lopen, maar het is natuurlijk wel leuk als jij je ook op die manier inzet voor een goede klassering van NSE. Dit is een kortlopende commissie - je bent er ongeveer 2,5 maand mee bezig. De werkdruk is niet heel hoog, omdat er genoeg tijd is om een relatief kleine activiteit te regelen.

Broers- en Zussendag Commissie ▾

Deze commissie organiseert de NSE broers- en zussendag.

Ouderdag Commissie ▾

Deze commissie organiseert de NSE ouderdag