Stafleden

Peter van der Spek

Ik ben Peter van der Spek, op dit moment staflid bij NSE. Sinds februari 2020 ben ik in Enschede neergestreken omdat ik geloof dat God me heeft gevraagd naar Enschede te gaan. Na vijf jaar zelf geleerd te hebben hoe ik een levende relatie met God kan hebben hoop ik dat nu in Enschede door te geven. Hieronder hoop ik wat uit te leggen wat mij daartoe drijft. 

Waarom doe ik dit werk?

Omdat het krachtig is hoe God via relaties werkt:
Ik merkte dat tijdens een gesprekje met een student waarmee ik een kop koffie had gedronken. Hij was daar lyrisch over. Zijn vriend stond er bij, laten we hem Diederik noemen, met wie ik ook in gesprek raakte. Tijdens ons gesprek bood ik hem aan om een kop koffie te drinken, wat de ander sterk aanmoedigde, dus we maakten een afspraak.

Tijdens die afspraak benoemde Diederik dat hij graag diepere gesprekken wilde voeren over geloof. Na daarover gepraat te hebben bood ik hem aan om samen de bijbel te gaan lezen. Daar deed hij graag aan mee en we lazen en bespraken met enige regelmaat verschillende onderwerpen uit de bijbel.

Na verloop van tijd vroeg Diederik of hij iemand anders mocht meenemen met wie hij een gesprek had gehad over geloof en die zag dat hij veranderd was in zijn gedrag. Dat kon natuurlijk en niet veel later waren we met zijn drieën.

Met de kennis van nu had ik veel dingen anders gedaan. Maar het mooie blijft, levens die veranderen door Jezus, hierin avontuurlijk ontdekken en mensen bereiken die God nodig hebben. Dat is een van de dingen waarom ik enthousiast ben om hier in Enschede aan de slag te zijn onder studenten.

Een andere reden is persoonlijk. Ik heb in mijn eigen leven gemerkt hoe mooi het leven met God is, zoveel mooier dan allerlei andere dingen waar ik toen mijn geluk in zocht. Ik ben blij dat ik Hem ken en heb geleerd hoe ik mijn leven met Hem kan leven. Dat gun ik anderen ook, dat ze diezelfde blijheid in God mogen ontdekken.

Hoe doe ik dat?

Ik zet me in om studenten, zowel binnen NSE als daarbuiten, te helpen een levende relatie met God te ontwikkelen. Ze te leren hoe ze God kunnen leren kennen, hoe ze kunnen doen wat Hij vraagt en dat kunnen delen met anderen.

Ik doe dat allereerst zelf in mijn eigen leven maar wel op zo’n manier dat andere mensen daar gemakkelijk aan mee kunnen doen. Een voorbeeld daarvan is tijd vrij maken om gesprekken aan te gaan over God met mensen op straat; studenten kunnen het delen over God ontdekken door daaraan mee doen. Als ik alleen zou getuigen in mijn persoonlijke vriendenkring zou ik daarin geen studenten kunnen meenemen.

Los van mensen die in specifieke gebieden van het geloof meedoen (zoals in bovenstaand voorbeeld getuigen), investeer ik voornamelijk in kleine groepen van twee tot zes studenten. Hen nodig ik uit als discipel om in alle drie de terreinen (kennen, doen, delen) te leren en te groeien. Ze zijn discipelen omdat ze leren in geloof en ze daarin op verschillende manieren mee mogen doen. Los van momenten van input is er ruimte voor persoonlijke coaching en meekijken en meedoen in wat ik doe in mijn leven. Zij hebben de een na hoogste prioriteit in mijn agenda.

Als laatste kijk ik naar de ‘grote’ groep, de gehele vereniging. Dit kan gaan over de toerusting van leiders in hun taken (bijvoorbeeld kringleiders), scherp houden van de visie van navigators of spreken over onderwerpen als discipelschap, gebed of getuigen. Het kan plenair, via bestuur of soms met een individu.

Hoe kan jij meehelpen?

Mocht je graag willen meedoen aan het helpen van studenten in een levende relatie met God, dan kan dat. Mijn inkomen bestaat uit giften van mensen die graag meedoen aan het werk in Enschede. Ze zenden mij, maken mijn werk op die manier mogelijk. Mocht je het verlangen hebben dat ook te doen lijkt het me leuk om daar een keer onder het genot van een kop koffie een gesprek over te voeren. Daarnaast kun je ook op de hoogte blijven van mijn werk door middel van mijn nieuwsbrieven. Mocht je die willen ontvangen kun je me je mailadres doorgeven. Voor beide zaken geldt dat je me kunt bereiken via peter.vanderspek@navigators.nl.

 

Tjitske Brummelman-Cooiman

Ik ben Tjitske Brummelman-Cooiman en ben sinds 2021 betrokken als parttime staflid bij NSE. In mijn studententijd bij NSE heb ik ontdekt hoe gaaf het is om samen met leeftijdsgenoten God beter te leren kennen. Samen God te zoeken, te vinden en impact te maken in de wereld om ons heen.

Ondertussen zijn we heel wat jaren verder… ben ik getrouwd met Daniël en hebben we samen 4 kinderen. Elke dag mag ik weer zien hoe goed God voor ons is en pluk ik nog dagelijks de vruchten van mijn studententijd. Het onderwijs en alles wat ik toen heb geleerd, heeft mij geholpen om de juiste keuzes te maken in mijn leven. Want juist in de studentenperiode, waar je voor veel keuzes staat (m.b.t. studie, werk, partner, tijdsinvestering, etc.), is het waardevol om samen op te trekken en te ontdekken wat Gods plan voor je leven is. Het is mijn verlangen om mensen te zien wandelen in hun bestemming, levend vanuit een relatie met God.

Waarmee kan ik je helpen?

Als staflid ondersteun ik je graag door te delen, te luisteren, samen op te trekken en te ontdekken wie jij mag zijn in Hem. Dit is mogelijk door persoonlijke coaching of in kleine groepen in de vorm van discipelschap. Mocht je vragen hierover hebben of een keertje willen door praten hierover neem dan gerust contact met me op: t.d.brummelman@gmail.com